Hadiah Daripada HatiSiti Penyanyi Paling Popular

Siti Penyanyi Paling Popular

Oleh Rudy Imran Shamsudin


KUALA LUMPUR: Datuk Siti Nurhaliza membuktikan popularitinya masihberada di puncak apabila meraih anugerah utama pada majlis yangmengiktiraf penggiat muzik di rantau Nusantara yang berlangsung diSingapura malam tadi.
Di malam gemilang itu, Siti mengekalkan pencapaiannya apabilamemenangi anugerah Penyanyi Wanita Paling Popular yang undiannyaditerima daripada peminat di Singapura, Malaysia, Indonesia dan Brunei.
Lebih manis apabila dia berjaya merampas kembali Anugerah Penyanyi Wanita Terbaik daripada pemenang tahun lalu, Kris Dayanti.
Dalam ucapannya, Siti yang ditemani suami Datuk Khalid Mohd Jiwa,berkata kemenangan itu amat bermakna kerana menerusi album terbarunyamenampilkan lagu popular, Biarlah Rahsia pelbagai kejayaan diraih samaada di Malaysia mahupun negara luar.
“Kejayaan saya raih malam ini adalah berkat sokongan peminat. Terimakasih saya ucapkan kepada mereka kerana terus menyokong begitu jugadengan syarikat rakaman sendiri Siti Nurhaliza Production dan tidakketinggalan suami tersayang,” katanya.
Lagu Biarlah Rahsia turut memenangi anugerah Lagu Terbaik menewaskansaingan terdekatnya M Nasir yang dicalonkan menerusi lagu Juwita CitraTerindah dan Kenangan Terindah nyanyian kumpulan popular Indonesia,Samson.
Pemenang anugerah Artis Paling Popular, Anugerah Bintang PopularBerita Harian (2006/07) Asmawi Ani atau Mawi turut mencipta sejarahperibadi apabila memenangi anugerah Artis Lelaki Paling Popularmenewaskan penyanyi pilihan dari Singapura, Taufik Bathisha.
“Saya tidak sangka memenangi anugerah ini, terima kasih kepada semuapeminat yang berada di Singapura, Brunei, Indonesia mahupun Malaysiasendiri kerana mempercayai bakat saya,” katanya sebaik menerima trofikemenangan.
Tahun lalu Mawi turut dicalonkan bagi kategori sama tetapi tewaskepada Taufik. Kemenangan diraih bermakna dia sudah berjaya menciptapopulariti di negara Kota Singa itu. Lagu dendangannya Kian turutmemenangi anugerah Lagu Paling Popular.
Turut berkongsi kegembiraan, penyanyi yang semakin mencipta namamenerusi album terbarunya Alam Maya, Noryn Aziz apabila dipilih juriuntuk memenangi anugerah Penyanyi Wanita Baru Terbaik.
sumber: harian metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: